Здравословният начин на живот - жизнени до 120 години според д-р Пол Брег и д-р Патриша Брег
Радвайте се на превъзходно здраве, младост и жизненост до 120 години!  Това е възможно само ако се доверите на Майката Природа и преминете към хранителен режим без токсини, прочистване на тялото и оздравяване. Именно това ще ви помогне да откриете и запазите Жизнената Сила на вашето тяло, способна да ви върне радостта от живота и младостта. За целта е важно да се доверите на всички естествени лечебни средства на природата – слънчевата светлина, водата, въздуха. Не е достатъчно само да се излагате продължително време на слънце, за да усвоите жизненонеобходимия за здравето на костите витамин Д. Нужно е да си осигурявате “слънчева храна”, а именно – растения, съдържащи достатъчно хлорофил. Такива растения съществуват навсякъде, но най-голяма концентрация на хлорофил има в синьо-зелените морски водорасли АФА от езерото Кламат. Водата може да бъде нежен лечител, но и коварен убиец. Внимавайте каква вода пиете! Важно е тя да не е замърсена с токсини и вредни отровни вещества като арсен, живак, олово. Изберете най-подходящата минерална вода, за да запазите здравето и да съхраните енергията си.  Въздухът също може да бъде приятел и враг – прекарвайте повече време на чист въздух, сред планини, далеч от мръсния град. Научете се да дишате правилно за неизчерпаема енергия и да изпълвате белите си дробове с животворен кислород.
Освен чистотата на околната среда от първостепенна важност е да поддържате отлична хигиена на тялото. Здравословният начин на живот включва цялостен план за пълно прочистване на организма от вредни вещества чрез детоксикация от: захар, лекарства, кофеин, алкохол, никотин и др. За поддържането на здрав стомашно-чревен тракт, за постигането на дълголетие и безупречно здраве е много важно поне веднъж годишно да се провежда гладуване и лечение със сокове. Дори да не страдате от сериозно заболяване, ако се оплаквате от главоболие или някакви други неразположения, ако чувствате хронична умора, ако сте с наднормено тегло, трябва да преминете към някаква диета и да увеличите физическата си активност.

Природосъобразният начин на живот не се изчерпва само с прочистване на тялото, движение и избор на храни, съдържащи витамини, микроелементи  и други жизненоважни вещества. Поддържането на вътрешна чистота е единствената тайна на здравето, младостта и дълголетието. Запомнете, че за  да се поддържа тази вътрешна чистота, е важно да сте в хармония не само със себе си, но и с останалите около вас. Изкуството да бъдете търпеливи, добронамерени, да прощавате и да не съдите другите помага не само за подобряването на междуличностните отношения, но и повишава жизнения ви тонус и облекчава съня. Изкуството на дълголетието се крие в тайната на любовта – не само към собственото ви аз, но и към света.
 

© Всички права запазени, Издателство ,,СКОРПИО'', 2008 - 2016 
Контакти с нас | Правна информация | Конфиденциалност